به گزارش خبرگزاری سنگ ایران، «عباس گل محمدی» روز چهارشنبه در نشست خبری دومین همایش بین المللی و نمایشگاه تخصصی اکتشاف مواد معدنی، اظهار داشت: برای توسعه اکتشافات معدنی لوازم و زیرساخت هایی نیاز است که تاکنون فقط برای مناطق خاصی از کشور فراهم بوده است.
به گفته این مقام مسئول، تاکنون بیش از پنج میلیون متر حفاری برای ذخایر معدنی کشور انجام شده که در مقایسه با کشوری پیشرو در عرصه معدنی همچون استرالیا که سالیانه پنج تا ۶ میلیون متر حفاری دارد، ناچیز است.
وی تاکید کرد: در این پیوند ضروری است تا اعداد و داده های صحیح در وهله نخست داشته باشیم؛ با این وجود با توجه به بودجه ای که در اختیار سازمان زمین شناسی قرار گرفته کارهای قابل توجهی انجام شده است.
وی خاطر نشان کرد: حفاری عمیق نیازمند وسایل و تجهیزاتی است که یکی از آنها استفاده از ژئوفیزیک هوایی است. این مسئول اظهار داشت: در سالهای گذشته با همین امکانات محدود، منطقه دارای پتانسیل در چهار استان با عملیات ژئوفیزیک هوایی شناسایی شد.
وی تاکید کرد: برای تحقق این مهم باید در وهله نخست دانش آن گسترش یابد و نهادهای توزیع کننده بودجه باید ارقام بودجه مناسبی برای سازمان زمین شناسی لحاظ کنند.
معاون اکتشافات معدنی سازمان زمین شناسی افزود: امکانات کشور برای انجام اکتشافات عمیق معدنی کافی نیست و در این راستا نیازمند تخصیص بودجه بیشتر و گسترده شدن دانش آن هستیم.
** ذخایر زغال سنگ در چهار منطقه ایران وجود دارد
معاون اکتشافات معدنی سازمان زمین سناسی کشور گفت: آمریکا و چین بزرگترین تولید کنندگان گاز دی اکسید کربن در جهان هستند که بخشی از تولید آن به مصرف زغال سنگ و فرآوردههای نفتی بازمیگردد.
وی بیان داشت: کشوری همچون آمریکا همواره منافع ملی خود را بر منافع جهانی ترجیح میدهد و به راحتی از معاهده هایی همانند معاهده پاریس کنار میکشد و در عوض کشورهای با تولید کمتر گاز دی اکسید کربن را تحت فشار قرار می دهد.
گل محمدی بیان داشت: پیش از انقلاب مصرف و تولید زغال سنگ مختص کارخانه ذوب آهن اصفهان بود، اما با افزایش تقاضا برای این محصول ضرورت داشت در کشور به سمت اکتشاف هوشمندتر ذخایر زغال سنگ پیش برویم.
وی ادامه داد: با تدابیر خوب دولت، تجهیز و مکانیزه کردن معادن طبس در دستور کار قرار گرفت و امروز علاوه بر طبس، در استان کرمان و البرز شرقی و مرکزی ذخایر خوبی وجود دارد.
** ظرفیت تولید سنگ آهن کشور ۸۰ میلیون تن است
معاون سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور همچنین در خصوص ذخایر سنگ آهن، خاطرنشان کرد: پیش از انقلاب شرکت ذوب آهن تنها مصرف کننده سنگ آهن کشور بود و سالیانه حداکثر یک میلیون تن استخراج محصول انجام میشد؛ با توجه به برنامهریزی ۵۵ میلیون تنی تولید فولاد در افق ۱۴۰۴ باید ظرفیت تولید سنگ آهن به بیش از ۱۰۰ میلیون تن برسد.
گل محمدی یادآورشد: اکنون ظرفیت تولید سنگ آهن کشور ۸۰ میلیون تن است که ۶۰ میلیون تن در صنایع فولاد و سیمان مصرف شده و ۲۰ میلیون تن آن به صورت دانه بندی صادر می شود.
این مسئول اظهار داشت: طرح اکتشاف سراسری سنگ آهن را پیشنهاد دادیم و امیدواریم با ورود بخش دولتی و حمایت دولت این طرح هر چه سریعتر عملیاتی شود.
وی همچنین در خصوص دومین همایش بین المللی و نمایشگاه تخصصی اکتشاف مواد معدنی، بیان داشت: ضرورت بازنگری و بروزآوری استراتژی اکتشاف و تسهیل قوانین و دستورالعملهای اکشاف، استفاده از فناوری و دانش روز در حمایت از طرحهای نوآورانه و خلاقانه، سرمایهگذاری و روشهای جذب و تامین سرمایه، تجهیزات و ماشین آلات و توانمندسازی منابع انسانی محورهای این همایش است.
گل محمدی خاطرنشان کرد: این همایش هشتم تا دهم بهمن ماه امسال در تهران برگزار می شود.
منبع: ایرنا